top of page
_DSC6013.jpg

OVER STONE & SAND

Marieke Smids- de Jong is oprichter van Stone & Sand. Op 1 augustus 2023 is Marieke gestart als leraar in het basisonderwijs. Ze heeft 24 jaar met heel veel plezier gewerkt als communicatieprofessional, storyteller en leiderschapstrainer. Ze is trots dat haar werk, visie en haar klanten een thuis vinden bij de creatieve, vakkundige en professionele collega’s van brandwebbing

Over ons: Over
Over ons: Welkom

WELKOM BIJ STONE & SAND

Stone & Sand is overgenomen door brandwebbing. brandwebbing is gevestigd in de Pastoe Fabriek in Utrecht. Hier werden vanaf 1913 ruim honderd jaar lang toonaangevende meubelen geproduceerd. Nu biedt dit historische pand ruimte aan creatieve ondernemers. Enthousiast geworden en benieuwd wat brandwebbing voor jou kan doen? Bel even, mail ons of plan gelijk een afspraak in. Van harte welkom!

pastoe_edited.jpg
Jar_shutterstock_360683678_RP_edited.jpg

HET VERHAAL VAN STONE & SAND

The Jar of Life

Een Tibetaanse meester gaf eens een lezing voor een klas economie studenten. Op zijn bureau stalde hij een glazen vaas en grote stenen. Een voor een deed hij de stenen in de vaas, tot er geen steen meer bij kon. “Is de vaas vol?” vroeg hij aan de klas. “Ja” oordeelde de klas. 

De meester glimlachte en pakte van onder het bureau een pot met grind, die hij in de vaas gooide. Met een beetje schudden verdween al het grind in de vaas. “Is de vaas vol?” vroeg hij aan de klas. “Ja” oordeelde de klas. 

De meester pakte van onder het bureau een pot met zand, die hij in de vaas gooide. Met een beetje schudden verdween het zand in de vaas. “Is de vaas vol?” vroeg hij aan de klas. “Ja” oordeelde de klas. 

De meester pakte een kan water, die hij in de vaas gooide. “Nu is de vaas vol” zei de meester. “Wat kan je hiervan leren?”

Een leerling stak zijn hand op. “Het punt is, dat hoe vol je schema ook lijkt, je kunt er altijd wel wat tussen plannen.” “Nee, sprak de meester. Dat is niet het punt. Dit voorbeeld illustreert dat je nooit alles in de vaas had gekregen als je de grote stenen er niet als eerste in had gedaan. Wat zijn de grote stenen in jouw leven? Je opleiding? Een ideaal? Tijd met mensen van wie je houdt? Vergeet nooit dat de grote stenen het meest belangrijk zijn.”

Over ons: Over
bottom of page