top of page

WELKOM BIJ STONE & SAND

Stone & Sand is gevestigd in de Social Impact Factory. Hotspot voor sociaal ondernemerschap op het Vredenburg in Utrecht.

SIF%20pand%202_edited.jpg
Over ons: Welkom
_DSC6013.jpg

OVER STONE & SAND

Marieke Smids- de Jong

Marieke is oprichter van Stone & Sand. Ze zet de kracht van storytelling in voor het versterken van leiderschap. En helpt organisaties, teams en mensen bij het vertalen van een idee naar een goed verhaal. Ze trainde bestuurders, directeuren, managers en medewerkers van publieke en private organisaties in het krachtig vertellen van hun eigen verhalen. Daarmee won zij samen met Theo Hendriks de European Excellence Award, in de categorie Change Communication voor KPN.


Marieke is van huis uit communicatiewetenschapper. En een van de oprichters van Het Storytelling Gilde Nederland. Daarnaast verzorgt ze regelmatig lezingen, gastcolleges en is als docent verbonden aan Businesschool Nederland. ’s Avonds staat ze het liefst zelf op de planken.


Stone & Sand werkt nauw samen met een netwerk van experts en topprofessionals zoals storytellers, tekstschrijvers, (interne) communicatiespecialisten, performance coaches en filmmakers. 

Over ons: Over
Theo Hendriks.jpg

Theo Hendriks is een veelgevraagd (internationaal) spreker en auteur van bestsellers over storytelling. Theo en Marieke werken veel en met plezier samen. Zo verzorgen ze regelmatig storytelling trainingen voor (management)teams.

Theo Hendriks

gilde.jpg

Als een van de oprichters van Het Storytelling Gilde Nederland maakt Marieke deel uit van een stevig netwerk van professionele business storytellers. Naast vakontwikkeling en het delen van kennis werken de leden van het gilde ook graag met elkaar samen voor diverse opdrachtgevers.

Het Storytelling Gilde 

Sigrid-AO2A5932_EW.jpg

Sigrid is een zeer ervaren storyteller, verhalenophaler en schrijver. Marieke werkt graag met haar samen.

Sigrid van Iersel

Marijn.jpg

Marijn van Bosbeek is directeur van Saus Digitale producties. Saus weet als geen ander hoe ze ingewikkelde informatie kunnen vertalen naar aantrekkelijke video's. Stone & Sand en Saus werken graag samen om inspirerende verhalen uit de zorg of het onderwijs op krachtige wijze in beeld te brengen.

Marijn van Bosbeek

Rob Koops.jpg

Rob Koops is een verfrissende, deskundige en originele dagvoorzitter. Rob en Marieke werken al bijna 20 jaar samen bij grote bijeenkomsten en conferenties. Op hun Trots Talks© zijn ze het meest trots: medewerkers vertellen echte, authentieke trotsverhalen over hun werk. Een podium, een spot en een microfoon is alles wat we nodig hebben. Wij doen de rest.

Rob Koops

OC_Valerie_portret_edited.jpg

Valérie Verlaak-Bos is specialist interne (verander)communicatie en teamcoaching. Marieke & Valérie werken graag samen aan complexe adviestrajecten voor nationale en lokale overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Valérie Verlaak-Bos

annelies-vlap.jpg

Annelies schrijft sprekende en doeltreffende teksten. Vanuit de identiteit, positionering en doelstellingen van een organisatie. Het is altijd een feest om met Annelies samen te werken aan verhalen en corporate stories.

Annelies Vlap

Milly_Obdeijn-300x300.jpg

Beweging is onze fundamentele bron van persoonlijke expressie en kracht. We kunnen geweldige ideeën hebben; alleen via ons lichaam en onze stem kunnen we uiting geven aan wat in ons leeft. Milly Obdeijn is een meester in het werken met individuen en groepen. Milly en Marieke maken graag het verschil.

Milly Obdeijn

Over ons: Recensies
Jar_shutterstock_360683678_RP_edited.jpg

HET VERHAAL VAN STONE & SAND

The Jar of Life

Een Tibetaanse meester gaf eens een lezing voor een klas economie studenten. Op zijn bureau stalde hij een glazen vaas en grote stenen. Een voor een deed hij de stenen in de vaas, tot er geen steen meer bij kon. “Is de vaas vol?” vroeg hij aan de klas. “Ja” oordeelde de klas. 

De meester glimlachte en pakte van onder het bureau een pot met grind, die hij in de vaas gooide. Met een beetje schudden verdween al het grind in de vaas. “Is de vaas vol?” vroeg hij aan de klas. “Ja” oordeelde de klas. 

De meester pakte van onder het bureau een pot met zand, die hij in de vaas gooide. Met een beetje schudden verdween het zand in de vaas. “Is de vaas vol?” vroeg hij aan de klas. “Ja” oordeelde de klas. 

De meester pakte een kan water, die hij in de vaas gooide. “Nu is de vaas vol” zei de meester. “Wat kan je hiervan leren?”

Een leerling stak zijn hand op. “Het punt is, dat hoe vol je schema ook lijkt, je kunt er altijd wel wat tussen plannen.” “Nee, sprak de meester. Dat is niet het punt. Dit voorbeeld illustreert dat je nooit alles in de vaas had gekregen als je de grote stenen er niet als eerste in had gedaan. Wat zijn de grote stenen in jouw leven? Je opleiding? Een ideaal? Tijd met mensen van wie je houdt? Vergeet nooit dat de grote stenen het meest belangrijk zijn.”

Over ons: Over
bottom of page